WAAROM?

Elke derde vrijdag van november wil UNIZO alle ondernemers een hart onder de riem steken. We willen hen bedanken voor alle tijd, moeite, zweet en tranen die ze in hun zaak steken. En we willen onze appreciatie laten blijken voor de toegevoegde waarde die ze onze samenleving schenken. Want ondernemers hebben we broodnodig om al het goede rondom ons in stand te houden.

 

Dit jaar focust UNIZO met de Dag van de Ondernemer op het feit dat ondernemers heel gewone mensen zijn. Ze houden van een avond onder vrienden. Op hun vrije dag lezen ze graag uitgebreid de krant bij het ontbijt. De toekomst van hun kinderen houdt hen heel erg bezig. Ze hebben al eens een meningsverschil met hun partner. En ze sporten graag, maar soms te weinig. Daarnaast hebben ze enkele buitengewone kenmerken. Ze hebben goesting om te creëren. Het zijn doorzetters. Vaak overleven ze met iets minder slaap. Ze gaan steeds op zoek naar oplossingen. Ze jagen hun dromen na. Ze willen de wereld veranderen. En ondertussen creëren ze tewerkstelling en zorgen ze mee voor onze welvaart. En die kenmerken maken van hen ondernemers. Heel gewone mensen… met enkele buitengewone kenmerken. En daarom verdienen ze ons respect. 

 

UNIZO is dan ook trots op vrijdag 18 november opnieuw de Dag van de Ondernemer te organiseren, in samenwerking met het Agentschap Innoveren en Ondernemen. 

 

Bekijk hier de campagnespot voor de Dag van de Ondernemer 2016:

 

 

 

Campagnebeeld

We beelden de 6 ambassadeurs van de Dag van de Ondernemer 2016 graag af in de kleedkamer van hun sportclub. Waarom? Op het moment dat we in de sportclub een truitje van onze club aantrekken, zijn we allemaal gelijk. Of je nu bakker, leerkracht, advocaat of ambtenaar bent. Op dat moment maakt het niet uit waar je professioneel mee bezig bent. Op dat moment willen we samen sporten, ons uitleven, eventueel zelfs winnen. Op deze manier wil UNIZO graag aantonen dat ondernemers heel gewone mensen zijn… met enkele buitengewone kenmerken… 


 

Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers.  Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met onze partners bundelen we onze krachten en middelen. Dag van de Ondernemer maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen

 

DAG VAN DE ONDERNEMER 2015

 

> Klik hier voor een terugblik op 2015

 

 

DAG VAN DE ONDERNEMER 2014

 

> Klik hier voor een terugblik op 2014

 

15 politieke tenoren namen op vrijdag 21 november 2014 de plaats in van ondernemers. Maar liefst 20.000 ondernemers kregen een persoonlijke felicitatiekaart toegestuurd van Geert Bourgeois, Minister-President van de Vlaamse regering. Het Laatste Nieuws bracht een speciale bijlage uit. Radio 1 stond in de voormiddag in het teken van de ondernemer en Radio 2 paste doorheen de dag zijn programmatie aan. 's Avonds was er op Kanaal Z een speciale uitzending over de Dag van de Ondernemer.
 
Om de dag af te sluiten werden twee evenementen georganiseerd. De KMO Laureaat (te Willebroek) en het Feest van de ondernemer (in de Versuz te Hasselt). UNIZO Vlaams-Brabant zette de dag verder op zaterdagavond met de 'Nacht van de ondernemer' (Garage VW Jennes, Boortmeerbeek).

Unizo
BMW
Eandis
KBC
Zenito
ADMB
VDAB
RVTM
G4S

UNIZO - Willebroekkaai 37, 1000 Brussel - 0800 20 750 - ondernemerslijn@unizo.be